rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

 Опозиція привітала українців з Різдвом

Ввечері 6 січня лідери опозиції Арсеній Яценюк, Віталій Кличко та Олег Тягнибок зі сцени на Майдані Незалежності привітали мітингувальників з Різдвом Христовим. Народний депутат Олександра Кужель зачитала вітальний лист від екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.
Наводимо текст вітання Юлії Тимошенко:
«Рідні мої!
Шановні друзі, соратники, майданівці!
Від усього серця хочу привітати вас зі світлим святом – Різдвом Христовим!
Свято Різдва символізує народження усього гарного, доброго, світлого та людяного. У ці дні в кожного з нас з’являються нові надії, нові плани на майбутнє. Наша віра в те, що Господь веде всіх, хто намагається жити за його законами, зміцнюється!
Понад дві тисячі років різдвяна зірка вказує людству правильний шлях, дарує надію на щасливе життя, і я знаю, що і цього разу вона вкаже всім нам правильний напрямок руху!
Я вірю, що Господь благословить Україну, і кожен з нас відчує та зрозуміє, які шляхи є правдивими, які вчинки – гарними, а які рішення – справедливими. Різдво Христове завжди дарує нам впевненість в тому, що добро обов’язково переможе зло.
Хочу, щоб, зібравшись за різдвяним столом чи на майданах зі своїми рідними та близькими, ви помолились за Україну, побажали одне одному всього найкращого і повірили у власні сили та єдність.
Знаю, що ми можемо бути сильнішими, наполегливішими у боротьбі за своє життя, життя рідних та близьких, усієї країни. Я вірю в те, що Господь допоможе нам на цьому шляху.
Хочу побажати всім щастя і добробуту!
Добра та радості, сімейного благополуччя і любові!
Христос народжується! Славімо його!
Юлія Тимошенко,
Качанівська колонія,
м. Харків»

Різдвяна ніч на столичному Майдані минула без провокацій. Про це повідомив Олег Медуниця, один з опозиційних народних депутатів, які постійно чергують на Майдані.

 


 

 

Чоловік побитої Чорновол звинуватив МОЗ у брехні

Заява Міністерства охорони здоров’я України про задовільний стан здоров’я побитої 25 грудня активістки та журналістки Тетяни Чорновол є неправдивою.
Про це Радіо «Свобода» заявив її чоловік Микола Березовий.
У повідомленні прес-служби МОЗ йшлося про те, що Чорновол було запропоновано виписку, але «пацієнтка категорично відмовилася».
«Про яку виписку може йти мова, якщо у неї температура постійно, якщо вона долає десять метрів – і починає паморочитися голова, і вона ледь не падає?» – заявив Березовий.
«Якщо ми кажемо, що її стан нормалізувався, то потрібно розуміти, що він став трохи кращим, ніж був кілька днів тому, коли він був взагалі жахливим. А до нормального стану – ще величезна дистанція», – додав чоловік Чорновол.
6 січня прес-служба МОЗ поінформувала, що стан здоров’я Чорновол є «стабільним і задовільним».
Як відомо, у ніч на 25 грудня журналістку Чорновол жорстоко побили на Бориспільській трасі під Києвом. Міліція відкрила кримінальне провадження за статтею «хуліганство». Проте пізніше було додано ще одну статтю – про завдання тяжких тілесних ушкоджень, яка передбачає більш суворе покарання.
У рамках розслідування затримано п’ятеро підозрюваних. Ведеться слідство.
6 січня побита активістка дала перше інтерв’ю у лікарні. Вона скаржилася на порушення реакції і запаморочення.

 

За пікет маєтку Захарченка порушили кримінальну справу.
Яценюк готовий іти на допит

 

Після мирного зібрання під маєтком міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка порушено кримінальну справу за фактом розмалювання паркану.
Про це повідомляє спільнота Євромайдан SOS на своїй сторінці у Facebook.
«До Євромайдану SOS почали звертатися учасники мирного зібрання під помістям міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, яке відбулося 26 грудня. Як пояснили при врученні документу, порушено кримінальну справу за фактом розмалювання паркану міністра», – йдеться у повідомленні.
Юрист Автомайдану Дмитро Йовдій назвав таку кваліфікацію справжнім абсурдом.
«У МВС вирішили, що за рівнем суспільної небезпечності ця дія рівнозначна кримінальному злочину», – зазначив він.
За його словами, максимум, на що «тягне» таке порушення – «адміністративний проступок».
«Це – черговий спосіб тиску на учасників Автомайдану з метою обмеження свободи мирних зібрань», – підкреслили у спільноті Євромайдан SOS.
Як відомо, 26 грудня колона з кількох сотень протестуючих прийшла з пікетом під будинок міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка. Про те, що цей будинок належить главі МВС, повідомила в переддень свого побиття журналістка Тетяна Чорновол.
Мітингарі прийшли до Захарченка з плакатами «Ката – геть!» та фото побитої журналістки. Учасники розклали перед парканом закривавлені портрети Захарченка та зробили великий напис «Тут живе кат!»
Голова політради і лідер парламентської фракції ВО «Батьківщина» Арсеній Яценюк заявляє, що ворота Захарченка прикрасили наліпками «Власність бандитів» депутати «Батьківщини», і вони готові зробити явку без повинної.
Як стало відомо, міліція розшукує «хуліганів», які 5 січня залишили на воротах заміського будинку міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка в селі Підгірці, під Києвом, наліпки «Увага! Власність бандитів!»
Як відомо, люди отримують повістки на допит у кримінальному провадженні за фактом хуліганства.
Голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк заявляє: якщо Захарченко шукає, хто це зробив – то це фракція «Батьківщини» в повному складі. Поіменний перелік депутатів можна знайти на офіційному сайті Верховної Ради України.
«Ми готові обклеїти такими наліпками двері в кабінет Захарченка. А також – готові зробити явку без повинної», – заявив Арсеній Яценюк.

 

У Святвечір дорогу прочанам до Дзвінкової
Криниці під Межигір’ям перекрили КамАЗами

 

У понеділок, 6 січня, учасників передріздвяної акції «Молитва біля Дзвінкової Криниці, за Україну без крові і тиранії!» біля Межигір’я не пускали до місця молитви правоохоронці.
Про це повідомили в ефірі 5 каналу.
Прочани ледве потрапили на Божу службу, оскільки міліція перегородила дорогу до криниці двома блокпостами, кількома КамАЗами, машинами ДАІ і не пропускала до джерела жодні машини, окрім автівок місцевих мешканців.
За кількасот метрів від першого блокпосту стояли бійці внутрішніх військ та «беркутівці» у шоломах і зі щитами.
Майор міліції, який керував правоохоронцями, запитував у прочан, що вони тут роблять, та намагався зачитати учасникам прощі постанову суду про заборону проведення будь-яких акцій довкола Межигір’я.
На це прочани заявили, що прийшли не на акцію, а на молитву. Після тривалих перемовин під щільною охороною «беркутівців» – спереду і позаду – прочан фактично провели до місця молитви.
На території, прилеглій до резиденції президента Януковича та по її периметру, поруч із парканом, помічено дуже багато правоохоронців, а також людей у цивільному.
Прочани заявили, що планують зробити свої походи до джерела та церкви постійними, а не обмежуватися лише різдвяними святами.
Напередодні прочан на акції «Молитва біля Дзвінкової Криниці, за Україну без крові і тиранії!» під Межигір’ям «охороняли» 17 автобусів з «Беркутом». Після літургії священик намагався провести прочан до «Володимирських дубів», під якими Тарас Шевченко писав свої вірші, але їм не дозволив один з керівників «Беркута» Київської області.
Як відомо, «Дзвінкова криниця» – стародавнє джерело, розташоване поблизу колишнього Києво-Межигірського монастиря – основного монастиря Запорозького козацтва.
Нагадаємо, у неділю, 29 грудня, коли Автомайдан намагався пікетувати резиденцію президента Віктора Януковича у Межигір’ї, поруч з Дзвінковою Криницею, активісти провели молебень за одужання журналістки Тетяни Чорновол.

 

Патріарх Філарет озвучив своє ставлення до подій в Україні

 

Патріарх Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП) Філарет (Михайло Денисенко) поділився своїм ставленням до подій в Україні.
«Влада повинна карати, а церква і прості люди, які стоять на Майдані – прощати».
Про це в інтерв’ю 5 каналу заявив патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, коментуючи питання, чи повинні люди пробачити владі побиття активістів під час розгону Майдану.
За його словами, причина, чому стоїть Майдан – «народ хоче справедливості».
«Чекали, що буде підписання (угоди з ЄС), а цього не сталося. Студенти піднялися на опір, а їх побили. І народ це обурило», – пояснив Філарет.
Також патріарх додав: «Справедливість вимагає покарання, а християнство – прощення».
«Тому одним треба карати, а іншим – прощати. Кому карати? Тому, кому Бог дав меч. А Бог дав меч владі. Тому влада повинна карати, а церква – прощати. А прості люди, які стоять на Майдані, християни? Значить, вони повинні прощати», – додав Філарет.
«Але влада повинна виконувати свої обов’язки – захищати добро і карати зло. Коли ж вона добро карає, а зло захищає – то така влада не виконує свої обов’язки», – підкреслив патріарх.
При цьому він зазначив: «Коли б’ють – це не Божа воля».
Також він зазначив, що церква «повинна бути поза політикою».
«Але вона повинна бути з народом. І коли народ б’ють, вона повинна народ рятувати, давати йому притулок. Невипадково Михайлівський монастир прийняв тих, кого по-звірячому побили», – зазначив Філарет.
Коментуючи заяву Патріарха Московського і всієї Русі Кирила (Володимира Гундяєва) про те, що Майдани – це загроза для духовної єдності українців і росіян, Філарет зазначив: «Це – неправда».
«Якщо взяти ідею, яку Кирило відстоює – Русский міръ – то це не єдність, а імперія, упакована в гарну обкладинку «Русский міръ». Насправді ж йдеться про створення нової імперії. І Митний союз – це початок», – зазначив Філарет.
За його словами, «правда в тому, щоб сповідувати єдину православну віру, і кожен народ буде мати свою незалежну церкву, як того вимагають церковні канони».

 

Пожежа на заводі «Запоріжсталь» знищила цілий цех

 

На комбінаті «Запоріжсталь» сталася серйозна пожежа – повністю вигорів цех холодної прокатки № 1.
Як повідомляє «Запоріжжя. Коментарі» з посиланням на власні джерела, пожежа сталася у ніч з 1 на 2 січня, наслідки загоряння в цілодобовому режимі ліквідують співробітники підприємства.
За попередніми даними, жертв і постраждалих у результаті НП немає.
До ліквідації загоряння залучалися співробітники ДСНС, проте ні від рятувальників, ні від прес-служби «Запоріжсталі» офіційних повідомлень про НП не надходило.
За даними джерел видання, повністю вигорів цех, у якому зберігалася готова продукція. У зв’язку з цим, співробітники «Запоріжсталі» не виключають того, що пожежа виникла не випадково.
«Запорізький металургійний комбінат «Запоріжсталь» – одне з найбільших промислових підприємств України. Спеціалізується на виробництві гарячекатаного і холоднокатаного листа з вуглецевої, низьколегованої, легованої і нержавіючої сталі.
Підприємством 50:50 володіє вертикально-інтегрований холдинг «Метінвест», який входить до групи компаній СКМ українського бізнесмена Ріната Ахметова, і британська компанія Midland Resources Holding Limited, власниками якої є вихідці з СРСР, – Едуард Шифрін і Алекс Шнайдер.

 

Звільнено українця, який 20 днів пробув у піратському полоні

 

Капітан судна MT Althea, громадянин України, звільнений з піратського полону в Нігерії. Про це повідомляє департамент інформаційної політики МЗС України у вівторок, передає «Інтерфакс-Україна».
Згідно з повідомленням, у середу українець перебував в аеропорту міста Лагос, найближчим часом він вирушить на Батьківщину.
Стан здоров’я звільненого співвітчизника задовільний.
Українець був захоплений у заручники 16 грудня 2013 року.

 

Кілька китайських міст запровадили безвізовий режим для українців

 

Ще два китайські міста – Шеньян і Далянь – запроваджують режим безвізового перебування для транзитних туристів з низки країн, серед яких і Україна, передає Укрінформ.
«З першого січня 2014 року в містах Шеньян і Далянь (провінція Ляонін) буде запроваджено 72-годинний безвізовий режим для транзитних пасажирів з 51 країни», – йдеться в повідомленні влади північно-східної провінції Ляонін.
Нагадаємо, що подібний режим раніше запровадили Пекін, Шанхай, Гуанчжоу (південний Китай) і Ченду (південний захід країни). Цей режим допускає можливість перебування в цих містах без візи протягом 72 годин без права залишати їхні межі мандрівникам, що їдуть далі в третю країну, якщо вони мають у паспорті візу цієї країни й авіаквиток.

Підготував Юрій Токарський
За повідомленнями інформагенств

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers