rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Танго одкровень: Аніма тексту

Нещодавно у Києві, у ресторані «Панорама», що увібрав найкоштовніше з 20-30-х років, відбувалася неймовірна оказія – вечір «Танго одкровень: Аніма тексту».

Це перший вечір із циклу танцювальних вечорів у рамках проекту «Мистецтво танго», організований Лесею Мудрак, Інтернет-виданням «Гучні імена», за підтримки Міжнародного благодійного фонду «Мистецька скарбниця».
Кожен із учасників дійства мав можливість відчути тонку межу між танго, музикою, літературою і майстерним художнім писанням полотна. Відчути себе частиною фантастичного театрального перформенсу. Атмосфера того недільного вечора панувала неймовірна: феєрична, містична і мистецька.
Гості дотримувалися дрес-коду: червоне і чорне елегантне вбрання. Вечір розпочався з пісні «Як тебе не любити», дарованій світові великим композитором Богданом Веселовським.
Ведучі заходу і водночас організатори – Леся Мудрак та Ірина Новоставська. Кожен автор гармоніював з музикою, маестро танцю і художниками. Протягом заходу створювали художні полотна до кожного номеру.
Художники арт-студії «Творча кухня» – Олег Луньов і Ольга Коваль. Роберт Окопов керує «Творчою кухнею».

 Title  Title
   

Перший номер
– божественна поетка Келя Ликеренко, відверті вірші якої вражають щирістю, захоплюють іронією і збуджують чуттєвістю, та чуттєва пара Олександра Боброва з Юрієм Дарицьким («Amigos del Tango» – найбільша у Києві танго-школа).
Келя Ликеренко: «Танго – це трансляція тілом того, що відчуває душа, вертикальне вираження горизонтальних бажань, експресія, яку відчувають чоловік і жінка, коли вони разом!
Долі Олександри Бобрової та Юрія Дарицького («Amigos del Tango») поєднує пристрасть до танго. Мова танго розповідає про них більше, ніж слова.

Другий номер
– містична та коронована письменниця Вікторія Гранецька декламує уривок з роману «Тіло» та пара – Дмитро Ланшин – невтомний тангеро нового покоління, володіє особливим стилем і майстерною імпровізацією та Інес Ніколуліас – професійна танцівниця аргентинського танго.
«Чим менше ви танцювали раніше, тим краще ви будете танцювати аргентинське танго» – це висловлювання дуже справедливе, адже танго – природний танець, ми імпровізуємо, насолоджуючись ніжною, часом імпульсивною і пристрасною музикою танго. Інес Ніколуліас і Дмитро Ланшин вірять, що мистецтво імпровізації, пошук емоційної виразності в танго переслідує одну мету – зближення і взаємодію чоловіка і жінки.

Третій номер
– чоловічий голос на «Танго одкровень: Аніма тексту» – письменник Богдан Коломійчук, який дивував відвертою чоловічою прозою (уривки з оповідань і роману про середньовічний Львів «Людвисар: Ігри вельмож»).
Наталя Орлова перекладає та співає танго, Олексій Гаврись – танго-діджей. Разом вони організують щотижневі танго-вечірки та ведуть уроки у власній школі Aliento del Tango.
Наталія Орлова та Олексій Гаврись: «Солодке життя, романтичні стосунки – усі ці фантазії справджує танго, а на додачу – дарує товариство, з яким цікаво розмовляти й затишно мовчати. Цілий клан, розкиданий по світу, в якому скрізь почуваєшся, як удома. Палаци і пляжі, альтани й фонтани, каплиці та кабаре – де тільки не тангували наші ноги! Взагалі, це танець – подорож. Постійний пошук самовдосконалення і шлях пригод. Танго дає можливість прожити тисячі історій зі сотнями коханців, чи проникнути в душу без обгорток особистого, – просто розчинитися у спільному русі. Навіть у знайомій парі ніколи не знаєш, чого чекати: все залежить від музики та поєднання настроїв».

 Title  Title  
     

Четвертий номер
– Міс Катарсис Леся Мудрак – вільна і виклична, терпка і гаряча, епатажна і відверта. Завжди викликає емоційний шквал у читача-глядача.
Пара 1 – дует «SO Tango». Учасники дуету Сергій Шуліко і його партнерка Оксана Самойловська.
Пара 2 – Інес Ніколуліас і Дмитро Ланшин.
Сергій Шуліко і Оксана Самойловська обрали для себе напрямок аргентинського танго, оскільки справедливо вважають цей танець одним з найкрасивіших і найромантичніших. А також дуже актуальним, оскільки саме в аргентинському танго найбільш яскраво визначені ролі чоловіка і жінки, яких так не вистачає сучасній дійсності з шаленим темпом життя. Леся Мудрак: «Текст живе і дихає танго. Рухається його спіраллю, вібрує у розкоші звуків, у варіаціях інтелекту, у переплетенні вічності, тіл і душ».
На вечорі можна було отримати насолоду не лише за спогляданням концертних номерів, але й на танцювальному майданчику затанцювати справжнє пристрасне і водночас чуттєве аргентинське танго. А також відома майстриня Таміла Кубракова малювала на тілі технікою мехенді.

П’ятий номер
Келя Ликеренко. Олександра Боброва та Юрій Дарицький («Amigos del Tango», Київ)
Художник Олег Луньов

Шостий номер
Вікторія Гранецька «Мантра-Омана». Сергій Шуліко й Оксана Самойловська (дует «SO Tango», Київ)
Вікторія Гранецька: «Для мене танго – це тріумф свободи. Поєднання пристрасті почуттів із магією рухів, фаталізмом поглядів, ніжністю доторків. Танго надихає до мрій, до творчості, адже кожен танець – то окрема, неповторно розказана історія, яка щоразу звучить по-іншому».

  Title
  

Сьомий номер
Богдан Коломійчук. Наталія Орлова та Олексій Гаврись («Aliento del Tango», Київ)
Восьмий номер
Леся Мудрак. Інес Ніколуліас та Дмитро Ланшин (Київ). Сергій Шуліко і Оксана Самойловська (дует «SO Tango», Київ)
Спільний танець – тангерос Мілонга (соціальні танці аргентинського танго) тривав – аж до опівночі.
У ньому взяли участь майстри слова: Леся Мудрак (Київ), Вікторія Гранецька (Вінниця), Келя Ликеренко (Київ), Богдан Коломійчук (Львів).
Маестро танцю: Олександра Боброва та Юрій Дарицький («Amigos del Tango», Київ), Наталія Орлова та Олексій Гаврись («Aliento del Tango», Київ), Інес Ніколуліас та Дмитро Ланшин (Київ), Сергій Шуліко й Оксана Самойловська (дует «SO Tango», Київ), «Люди вулиць» зі Львова. Художники з арт-центру «Творча кухня»: Ольга Ковальова, Олег Луньов. Музичний супровід Михайла (Мік) Авраменка.

Партнери
Стиль елегантної пані: Олена Даць
Поліграфія: amt.kiev.ua
Дизайн: Art ok
Фото Миколи Волошина, Magicphoto.com.ua
Пряму Інтернет-трансляцію проводила компанія «Адамант» на сайтах: adamant.ua, bignames.org.ua.
Особливу подяку висловлюємо ресторану «Панорама», який допоміг втілити мистецьку ідею в життя.

 


Title
  Title
   
  Title
  

 

Викрадені Європою. Про мистецтво Майдану

Подорож в одеський Вифлеєм

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers