rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

 ПАРЄ відзначила успіхи України на шляху в ЄС. Ештон нагадала про проблему вибіркового правосуддя

У Парламентській асамблеї Ради Європи закликали Україну докласти максимум зусиль, щоб наблизитися до Європейського Союзу.
Про це йдеться в декларації, текст якої оприлюднений на офіційному сайті ПАРЄ, повідомляє «Українська правда».
Згідно з документом, ПАРЄ вітає зусилля української влади у справі здійснення реформ, що здійснюються задля виконання зобов’язань у рамках членства в Раді Європи і створення передумов для підписання Угоди про асоціацію з ЄС.
«Ми зі задоволенням відзначили, що Верховна Рада прийняла конституційною більшістю низку рішень на цьому шляху. Слід також відзначити прогрес у реформуванні прокуратури та виконання судових рішень», – йдеться в декларації.
Єврочиновники розцінюють як позитивний знак включення до порядку денного Верховної Ради проекту закону «Про внесення змін до Конституції України про посилення незалежності суддів», який отримав позитивний висновок Венеціанської комісії.
У ПАРЄ зазначають, що «швидке ухвалення поточної версії цього законопроекту спільно всіма політсилами, представленими в Раді, буде мати ключове значення для глобальної конституційної реформи, рекомендованої Асамблеєю».
«Ми хотіли б закликати всі українські органи влади, політичні сили і громадянське суспільство докласти максимум зусиль, щоб наблизити Україну до Європейського Союзу», – резюмується в документі.
Водночас представник ЄС зі закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон у понеділок, 1 жовтня, під час виступу у Вашингтоні, висловила думку про те, що Україна має потенціал для добрих та економічно взаємовигідних відносин з Європейським Союзом, передає «Укрінформ».
«Вона (Україна) має потенціал для добрих відносин з Європою, що, безперечно, будуть економічно взаємовигідними – як вулиця з двостороннім рухом. Однак є умови, які все ще потрібно виконати для досягнення поставленої мети», – вказала Ештон.
Вона нагадала, що до саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі Україна має визначитися з проблемою вибіркового правосуддя, зокрема, з питанням ув’язнення екс-прем’єра Юлії Тимошенко.
Янукович запевняє, що позиція з питання Юлії Тимошенко буде відома ближче до 21 жовтня.

 


 

 

Дефіцит бюджету вдвічі перевищив показник 2012 року

 

З початку року дефіцит держбюджету сягнув 34,75 млрд. гривень, що в 2,1 раза перевищує показник за вісім місяців 2012 року.
Про це повідомляє прес-служба Мінфіну, передає «Інтерфакс-Україна».
Як повідомляється, дефіцит держбюджету в серпні 2013-го становив 4,48 млрд. гривень порівняно з 7,53 млрд. гривень у липні і 4,25 млрд. гривень у червні.
Водночас, згідно з його даними, дефіцит загального фонду держбюджету в серпні зріс порівняно з липнем на 0,18 млрд. гривень – до 6,96 млрд. гривень.
Відповідно до закону про держбюджет-2013, його доходи визначені в 370,05 млрд. гривень, зокрема, по загальному фонду – 322,08 млрд. гривень, витрати – 419,33 млрд. гривень і 370,48 млрд. гривень відповідно.
Дефіцит запланований на рівні в 50,59 млрд. гривень, зокрема, по загальному фонду – 44,53 млрд. гривень.
Як повідомлялося, дефіцит держбюджету в січні-липні 2013 року сягнув 30,270 мільярда гривень, що в 1,79 раза більше, ніж дефіцит за підсумками аналогічного періоду минулого року в 16,936 млрд. гривень.

 

В Україні тимчасово перестали працювати держреєстри

 

В Україні у вівторок, 1 жовтня, через технічні проблеми тимчасово припинено доступ до державних реєстрів.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України (Мін’юст).
«У зв’язку з технічними проблемами, які виникли під час ведення єдиних та державних реєстрів інформаційної мережі Міністерства юстиції України, що здійснюється Державним підприємством «Інформаційний центр Міністерства юстиції України», доступ до вказаних реєстрів буде тимчасово неможливим», – йдеться в повідомленні.
Фахівцями Держінформюсту вживаються заходи щодо невідкладного відновлення роботи єдиних та державних реєстрів.
Таким чином, через припинення доступу до цих реєстрів припиняються будь-які операції з нерухомістю, неможливо зареєструвати шлюби, випадки смерті або розлучення; банки не можуть офіційно зареєструвати кредити, зупиняється робота нотаріусів та виконавчої служби і т. д., зазначає «РБК-Україна».
У віданні ДП «Інформаційний центр Міністерства юстиції України» є 18 реєстрів:
Реєстр методик проведення судових експертиз;
Єдиний реєстр спеціальних бланків нотаріальних документів;
Єдиний реєстр громадських формувань;
Реєстр громадських об’єднань;
Єдиний реєстр нотаріусів;
Державний реєстр атестованих судових експертів;
Єдиний державний реєстр нормативно-правових актів;
Єдиний державний реєстр виконавчих проваджень;
Державний реєстр обтяжень рухомого майна;
Спадковий реєстр;
Реєстр спеціальних бланків документів інформаційної системи Міністерства юстиції України;
Єдиний реєстр довіреностей;
Державний реєстр друкованих засобів масової інформації та інформаційних агентств як суб’єктів інформаційної діяльності;
Державний реєстр актів цивільного стану громадян;
Державний реєстр баз персональних даних;
Єдиного реєстру підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство;
Державний реєстр прав на нерухоме майно;
Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні правопорушення.

 

Посол Франції: «У великих європейських
компаній почалися проблеми в Україні»

 

В Україні останнім часом погіршився бізнес-клімат, проблеми виникли навіть у великих підприємств Європи. Про це заявив посол Франції в Україні Ален Ремі.
«Ми відчуваємо погіршення бізнес-клімату. Ще навесні нам здавалося, що все рухається правильним шляхом. Зараз, ось уже кілька тижнів виникають проблемні ситуації з деякими великими підприємствами. І французькими, й іншими європейськими», – сказав він виданню «День».
При цьому, він відмовився називати приклади і повідомити, які саме проблеми виникли, зазначивши лише, що це стосується навіть компаній-лідерів галузей.
«Я не буду наводити приклади. Але це нас дуже турбує. Особливо, коли такі заходи вживаються щодо великих компаній, лідерів у своїй галузі. У таких умовах ті компанії, які хотіли б влити або збільшити свої інвестиції в українську економіку, будуть чекати», – зазначив посол Франції.
Також він заявив, що економічні перспективи України не дуже добрі. Свою думку Ремі пояснив тим, що Україна не має угоди з МВФ, з Євросоюзу гроші не надходять, при цьому, торговельний баланс і ВВП демонструють негативні тенденції. Крім того, зменшуються валютні резерви.
«Тому дії, які зараз застосовуються щодо великих іноземних компаній, не можуть сприяти залученню іноземного капіталу», – заявив посол.
Зазначимо, що влітку повідомлялося, що у найближчі місяці українські бізнесмени не очікують ані поліпшення, ані погіршення економічної ситуації в країні. 65,7% респондентів оцінили стан своїх підприємств як задовільний. Однак, порівняно з першим кварталом зросла частка підприємств, що охарактеризували свій стан як незадовільний, – з 8,9% до 16,2%. Окрім цього, вдвічі впала частка підприємств, які вважають себе успішними, – з 35,8% до 18,1%.

 

«Наша Україна» втратила оригінал статуту партії

 

Партія «Наша Україна» втратила оригінал політичного статуту. Про це сказано в оголошенні, розміщеному сьогодні в газеті «Урядовий кур’єр». «Повідомляємо про втрату оригіналу статуту Політичної партії «Наша Україна», – сказано в повідомленні.
Яким чином втратили статут, в партії не коментують, повідомляє УНІАН.
Як повідомили в громадській приймальні «Нашої України», «статут, швидше за все, будуть відновлювати». При цьому також уточнили, що у відновленому статуті буде стояти підпис нового голови політради партії.
«У ЗМІ зараз шириться повідомлення, що «Наша Україна» згубила статут. Хочу наголосити, що за коментарем наразі не звернувся жоден журналіст, а просто розповсюджують плітки. Бо так, як подається – це частина правди», – зазначила на своїй сторінці у Facebook новопризначена голова політради партії «Наша Україна» Ірина Ванникова, яка була довгий час прес-секретарем Віктора Ющенка.
За її словами, в попередні, кризові для партії часи, виникали ситуація, коли деякі документи треба тепер відновити. Це лише юридична норма та формальність.
«Прошу всіх зберігати спокій та розуміння. Ми проходимо етап необхідних формальностей для відновлення нормальної роботи», – йдеться у повідомленні.
Раніше повідомлялося, що 28 вересня відбулося засідання Політради партії «Наша Україна», на якому було ухвалено низку кадрових рішень. Так, новим головою політради стала Ванникова, яка раніше обіймала посаду прес-секретаря третього президента України Ющенка. Її кандидатуру підтримали 46 з 68 членів політради.
Перед цим, у лютому, політична рада партії «Наша Україна» звільнила Сергія Бондарчука з посади голови Політради. У результаті, партія розкололася на дві частини – на чолі з Ющенком і на чолі з колишнім головою Політичної ради – Бондарчуком.
У березні частина партії «Наша Україна» – на чолі з колишнім головою Політичної ради Сергієм Бондарчуком – ухвалила рішення про ліквідацію партії шляхом саморозпуску.
Міністерство юстиції відмовилося зареєструвати рішення про самоліквідацію партії «Наша Україна», яке вона ухвалила на з’їзді 2 березня частиною партії НУ на чолі з колишнім головою Політичної ради Сергієм Бондарчуком.

 

У Києві судитимуть працівників дитсадка,
в якому 43 дитини заразилися сальмонельозом

 

Київські правоохоронці завершили розслідування кримінального провадження за фактом отруєння 43 дітей у дитячому садку № 455 столиці і надіслали обвинувальний акт до суду, повідомляє прес-служба прокуратури Києва.
Під час попереднього розслідування встановлено, що діти захворіли на сальмонельоз через неналежне виконання професійних та службових обов’язків з боку завідувача, старшої медсестри і кухаря дитячого закладу.
Прокуратура надіслала до суду обвинувальний акт стосовно зазначених працівників. Їх судитимуть за вчинення кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 137 Кримінального кодексу України, передає «Інтерфакс-Україна».
Санкція статті обвинувачення передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів громадян або обмеження волі на термін до 3 років, або позбавлення волі на той же термін з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років або без такого.
З 19 по 22 червня поточного року 43 дитини віком від 3 до 6 років після відвідування дитячого садка № 455 були госпіталізовані з діагнозом «сальмонельоз». Встановлено, що захворювання викликав збудник, який виявили в курячих яйцях і вермішельній запіканці.

 

Квитки на проїзд Укрзалізницею знову подорожчали

 

З 1 жовтня набуває чинності другий етап підвищення цін на квитки у всіх категоріях вагонів, крім СВ, вагонів поїздів «Інтерсіті+» і приміських поїздів, у внутрішньому і міжнародному сполученнях пасажирів залізничним транспортом. Підвищення проходить згідно з наказами Міністерства інфраструктури від 19.06.2013 № 413 та № 414.
Вартість подорожі залізницею у внутрішньому сполученні підвищується на 10%, у міжнародному – на 5% тільки у квитковій частині.
Підвищення тарифу, кажуть у компанії, стосується тільки квиткової частини і є однією зі складників вартості проїзду (повна вартість проїзду в пасажирських поїздах складається з вартості квитка + вартість плацкарту + ПДВ + страховий збір + комісійний збір). Квиткова частина – це компенсація витрат на утримання та експлуатацію інфраструктури залізниць і електроенергію (або інший вид енергії), яка використовується при курсуванні поїзда (інфраструктурна складова).
В Укрзалізниці стверджують, що підвищення рівня тарифів на перевезення пасажирів дозволить частково зменшити збитковість пасажирських перевезень і скерувати частину коштів на капітальний ремонт вагонів.
Нагадаємо, перше підвищення цін на залізничний проїзд відбулося в липні 2013 року.

 

Підготував Юрій Токарський
За повідомленнями інформагенств

Події в Україні

ВР підтримала рішення Януковича – відрядити українських військовослужбовців на боротьбу з піратами

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers