rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

 Тимошенко: Єдиний кандидат у президенти тільки зашкодить опозиції

Засуджена екс-прем’єр Юлія Тимошенко вважає, що у першому турі президентських виборів 2015 року єдиний кандидат від опозиції тільки зашкодить загальній перемозі.
Лідерка опозиції поки що не хоче говорити про ймовірність своєї участі у виборах, передає «Українська правда».
На її думку, єдиним кандидатом від опозиції має стати той, хто отримає найбільше голосів у першому турі голосування.
 «Це чесно, прозоро, демократично. Це є єдиний можливий всенародний праймеріз. Я – противник висунення єдиного кандидата в президенти України від опозиції в першому турі виборів», – заявила Тимошенко.
За її словами, наступні вибори будуть «найжорстокішими і найбруднішими» за часів Незалежності, тому опозиція не має права їх програти.
«Саме тому я вважаю, що ключовою стратегією майбутніх виборів є забезпечення максимальної демобілізації виборців Януковича та, водночас, гарантування радикальної мобілізації всіх прихильників демократичних сил», – сказала Тимошенко.
Вона також додала, що єдиний кандидат уже в першому турі дозволить політтехнологам Януковича вкотре поділити країну на Схід і Захід і виграти вибори.
«Я наполягаю на тому, що висунення єдиного кандидата від опозиції вже в першому турі повністю зламає цю переможну стратегію та забезпечить обрання Януковича на другий термін», – заявила Тимошенко.
«По-перше, сьогодні ті, хто голосував за Януковича, розчаровані, ображені, розгублені і скоріше за все, не мають наміру за когось голосувати на наступних виборах. Це було зрозумілим на довиборах народного депутата Новинського в Севастополі. Явка була 24%. Люди просто на ці вибори не прийшли», – пояснила вона.
«Якщо ми власноруч не допоможемо Януковичу, його колишні прихильники на президентські вибори теж не прийдуть», – зауважила Тимошенко.
«Не сумнівайтеся, що проти нашого єдиного кандидата на сході та півдні України виборчі штаби Януковича піднімуть та згуртують мертвих, живих та ненароджених на боротьбу проти «фашистів», «бандерівців», «проамериканців» та інших «ворогів радянського народу».
Перешкодити такому сценарію може лише участь усіх лідерів опозиційних партій у першому турі президентських виборів. Це буде з боку опозиції децентралізована, всепроникаюча система виборів «стелз» – з відсутністю мішені, по якій можливо бити з крупнокаліберної пропагандистської зброї.
Таким розосередженим, кількаколонним військом ми пройдемо далеко на схід та на південь і боротися будемо проти корупціонерів та узурпаторів, а не проти «лідера слов’янських народів в Україні», – заявила Тимошенко.
«По-друге, нам більше не треба проводити ризиковані експерименти, які тотально деморалізують та демобілізують прихильників демократичного табору на наступних президентських виборах», – додала вона.
«Якщо ми, всупереч здоровому глузду, все ж таки висунемо єдиного кандидата від опозиції в першому турі, ми гарантовано отримаємо 10-15% розчарованих українських патріотів, які не побачать у першому турі свого майбутнього президента та не підуть на вибори, поповнюючи армію «проти всіх».
Ніхто їм не доведе, що єдиний кандидат, який визначений в кулуарах Верховної Ради, є найкращим вибором», – зазначила Тимошенко.
«На жаль, у 2010-му році такого не відбулося в другому турі, і вибори змогли сфальшувати. 7-10% фальшування вистачило для умовної перемоги Януковича.
Сьогодні для мене вже є очевидним, що Віктор Ющенко не зміг формально перемогти в другому турі в 2004-му році не лише через тотальні фальсифікації, а й тому, що він був висунутий ще в першому турі як єдиний кандидат і дав можливість Януковичу застосувати технологію розподілу країни на схід та захід», – заявила екс-прем’єрка.
Нагадаємо, 14 вересня захисник Тимошенко Сергій Власенко, коментуючи намір «Батьківщини» висунути екс-прем’єра в президенти на виборах 2015 року, зазначив, що закон «Про вибори Президента України» необхідно привести у відповідність до Конституції, оскільки він суперечить Основному закону в частині заборони брати участь у виборах громадянам, які мають непогашену судимість.
Раніше повідомлялося, що лідер Ініціативи «Третя Українська Республіка» Юрій Луценко принципово наполягає на визначенні єдиного кандидата від опозиції на президентські вибори 2015 року. На його думку, без єдиного кандидата кампанія перетвориться на справжню «холодну війну».

 


 

 

Український мільярдер бореться з катарською
королівською сім’єю за купівлю станції метро Лондона

 

Станція лондонського метро, яка давно вже не використовується, стала бажаним об’єктом для придбання. За право володіння їй змагаються місцевий бізнесмен, королівська сім’я Катару й український мільярдер. Про це повідомляє The Independent.
Станція лондонського метро Brompton Road, яка давно вже не використовується, стала бажаним об’єктом для придбання. Уряд ухвалив рішення – продати всі, пов’язані з нею приміщення, в рамках політики скорочення витрат. Площі продаються за 100 млн. фунтів стерлінгів. Станція займає площу понад 2,5 тис. кв. м, вона розташована недалеко від знаменитого фешенебельного супермаркету Harrods.
Зараз на покупку цієї вигідної для вкладень будівлі в центрі британської столиці претендує катарська королівська сім’я, у володінні якої вже є будівля колишнього посольства США в районі Mayfair і олімпійське село, побудоване до Ігор 2012 року.
Ще одним потенційним покупцем є анонімний український мільярдер. The Independent повідомляє, що українець може переробити приміщення під шикарний маєток.
Є і ще один претендент, який хотів би залишити будівлю відкритою для людей. Це – лондонський підприємець, який планує переробити один поверх під бар та оранжерею, а інші приміщення зробити доступними для екскурсій.
З часів Другої світової війни будівля належить міністерству оборони Великобританії. Вона була придбана державою в 1938 році за 22 тисячі фунтів стерлінгів. Тоді вона була штаб-квартирою першої протиповітряної дивізії. У будівлю вмонтували шахти ліфтів, обладнали аерожолобами для швидкого сполучення, на одному зі столів розмістилася величезна карта Англії.
Раніше повідомлялося, що німецька фірма «Anna Maria Vermоgensverwaltungs GmbH», яка належить соратнику українського екс-президента Леоніда Кучми Ігореві Бакаю, визнана банкрутом. Колишній голова «Нафтогазу України» та Державного управління справами (ДУС) так і не розрахувався до кінця за придбаний ним 2010 року історичний готель Бюлергьое.

 

Біля Коломиї впав спортивний літак,
прокуратура почала розслідування загибелі двох людей

 

Поблизу аеродрому в м. Коломиї, Івано-Франківської області, у вівторок, 17 вересня, близько 17.30, упав спортивний літак марки «Зодіак 601», повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на місцеву телерадіокомпанію «НТК» (Коломия).
На місце події виїхали всі керівники правоохоронних органів області.
Прокуратура Івано-Франківської області почала кримінальне провадження за фактом загибелі двох людей.
«Встановлено, що в кабіні літака перебували 23-річний киянин та 47-річний мешканець Коломиї. Від отриманих травм обидва померли на місці», – повідомляє прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.
Кримінальне провадження розпочато за ч. 3 ст. 281 (порушення правил повітряних польотів, що призвели до смерті) Кримінального кодексу України.
«Під час досудового розслідування буде встановлено, на підставі яких дозвільних документів відбувався політ вказаного спортивного літака і орендується аеродром, приналежність спортивного двомісного літака і його технічний стан», – зазначають у прокуратурі.
За інформацією місцевих мешканців, літак летів, від нього пішов дим, і він впав. Займання літака вони загасили підручними засобами. Поблизу місця падіння літака розташовані приватні житлові будинки.

 

«Батьківщина» вимагає від генпрокурора
відреагувати на побиття депутата охороною Азарова

 

Фракція «Батьківщина» звертається до генерального прокурора з вимогою терміново відреагувати на побиття народного депутата України Ольги Сікори охороною прем’єр-міністра Миколи Азарова під час його візиту до Івано-Франківська.
Про це повідомив народний депутат, член фракції «Батьківщина» Віталій Ярема.
Сама Сікора на брифінгу в парламенті показала синці, які лишилися внаслідок застосування грубої фізичної сили до неї охоронцями Азарова під час її спроби потрапити на зустріч прем’єра з працівниками заводу «Карпатнафтохім».
«Це підприємство на території мого округу, на зустріч з прем’єром я пішла на прохання своїх виборців. Я пройшла рамку, дала перевірити себе металошукачем, показала сумку, депутатське посвідчення, але через 15 хвилин до мене підішли і попросили вийти з території заводу, оскільки мене немає у списку протоколу. Я підійшла на прохідну, де мав перебувати представник протоколу, але його там не було, натомість, представник охорони перегородив мені двері, схопив за руки та почав виштовхувати з території заводу і при цьому кричав на мене нецензурною лайкою...» – розповіла Сікора.
«Якщо депутат сьогодні безправний, то що казати про пересічних громадян?» – підкреслила Сікора.
Своєю чергою, народний депутат Дмитро Шлемко підкреслив, що за всю історію Івано-Франківщина ше не бачила таких безпрецедентних заходів безпеки, як у день приїзду Азарова.
«На кожному кроці стояла міліція, ще трошки, і вже б, як у Китаї – відстрілювали горобців, щоб вони не літали», – наголосив Шлемко.
За його словами, дороги були перекриті по кілька годин, і навіть народні депутати не могли доїхали до аеропорту.
Водночас, Ярема зазначив, що випадок, який трапився зі Сікорою, ще раз підтверджує, що правоохоронні органи працюють поза правовим полем, в ручному режимі, і не виконують своїх конституційних функцій.
Нагадаємо, працівник Держслужби охорони, натомість, стверджує, що Сікора завдала йому удару в обличчя під час виконання його службових обов’язків.

 

Верховна Рада дозволила безпритульним голосувати на виборах

 

Верховна Рада ухвалила закон, який впорядковує включення безпритульних у реєстр виборців.
За зміни до деяких законів України щодо соціального захисту безпритульних N0869, в цілому, проголосувало 340 карток депутатів, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.
Відповідно до змін, створюється центр обліку безпритульних.
Виборча адреса громадянина, що не має зареєстрованого місця проживання, визначається за погодженням з цим центром або соціальною службою, у складі якої створено структурний підрозділ для обліку безпритульних.
Зміни внесено також до закону про вибори президента України і народних депутатів.
Слід зазначити, що чинним законодавством передбачено участь у виборах безпритульних громадян. Але відтепер створено спеціалізовану установу, яка має вдосконалити облік цієї категорії виборців.
Точна кількість людей без певного місця проживання в Україні невідома – такий облік не ведеться. У ЗМІ звучать цифри від 100 тис. до 2 млн. осіб.
Зазначимо, що на виборах в Україні вже стало нормою використання різних фальсифікацій. Зокрема, каруселі, махінації з відкріпними талонами. Причому, зловмисників не відлякує навіть відеофіксація процесу голосування.

 

Міліція накупила комп’ютерів
та радіоустаткування на 51 мільйон

 

Міністерство внутрішніх справ за результатами тендерів уклало угоди на придбання комп’ютерного, відео- та радіоустаткування на 51,15 млн. гривень. Про це пишуть «Наші гроші» з посиланням на «Вісник державних закупівель».
Як зазначається, на радіообладнання витратили 10,98 млн. гривень. Придбано 484 стаціонарні радіостанції, 1222 переносні радіостанції та близько 1,4 тисячі антен для переносних радіостанцій різних марок. Постачальниками цього обладнання обрано фірми «Доля і Ко. ЛТД» та «Сервісний Центр Кенвуд».
«Відеообладнання коштує 25,11 млн. гривень. Зокрема, придбано 250 моноблоків для відеоконференц-зв’язку, оснащених пристроями захисту інформації ASA 5505. Вартість такого комплекту становить 7361 грн.», – йдеться у повідомленні.
Також МВС придбало 2,5 тисячі відеокамер внутрішнього та зовнішнього відеонагляду по 1-1,4 тис. гривень та інше обладнання.
Постачальниками відеообладнання обрано фірми «ІТ-Рішення», «Айсіті Холдинг», «Інформаційні комп’ютерні системи» та «Зеон».
«Решту 15,06 млн. гривень отримають фірми «Лан Системс», «АМІ» та «Сітронікс інформаційні технології Україна» за обладнання для розширення цифрової АТС, серверний програмно-технічний комплекс Інтегрованої інформаційно-пошукової системи органів внутрішніх справ та комп’ютерне устаткування», – пише видання.
Зазначимо, Міністерство внутрішніх справ України 21-23 серпня за результатами тендерів уклало угоди на постачання товарів медичного призначення на 5,83 млн. грн. Так, придбано один реанімобіль на базі Peugeot Boxer FgTl 333 L2H2 (130hp) за 1,10 млн. грн. та реактиви для проведення молекулярно-генетичних експертиз за 4,74 млн. грн.

Підготував Юрій Токарський
За повідомленнями інформагенств

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers