rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ «Непомітний» шлях до чудової посмішки
Останнім часом дедалі більше дорослих людей звертаються за послугами ортодонта. Можливо, деякі з наших читачів зацікавлені у вирівнюванні зубів, вдосконаленні прикусу та покращенні посмішки, але будуть не в захваті від ідеї носіння брекетів. Саме для них – добра новина – «невидиме» втручання ортодонта – лікування для дорослих і підлітків – лінгвальні брекети (тобто, брекети, що кріпляться на задній поверхні зубів)

Що таке лінгвальні брекети?

Лінгвальні брекети працюють майже у такий самий спосіб, що й звичайні. Тим не менше, є одна значна косметична відмінність – відсутність металевої дужки на передній поверхні ваших зубів. Ключовою відмінністю лінгвальних брекетів є те, що вони будуть встановлені на задній панелі ряду зубів, що приховує металеві деталі. Тобто, ці брекети працюють так само ефективно, як і звичайні, однак без естетичних незручностей.
Як кріпляться лінгвальні брекети?
Спочатку ортодонт робить відбиток ваших зубів. Ці відбитки надсилаються в спеціальну лабораторію, де роблять брекети під замовлення та враховують індивідуальні потреби.
У чому переваги лінгвальних брекетів?
Лінгвальні брекети мають кілька переваг перед звичайними. Головна – косметична, оскільки лінгвальні брекети не помітні іншим і є чудовим вибором для тих, хто не хотів би показувати наявність брекетів на зубах. Лінгвальні брекети також вирівнюють зубний ряд за той же час, що і звичайні дужки (які можуть змінюватися залежно від важкості випадку). В багатьох випадках традиційні брекети не є добрим вибором для пацієнтів, які займаються контактним спортом або грають на духових інструментах, що робить лінгвальні брекети більш вдалим вибором.
Лінгвальні брекети можуть бути використані пацієнтами будь-якого віку і стають дедалі більше популярними серед дорослих пацієнтів, які не хочуть, щоб носіння брекетів якось погіршувало якість їхнього життя.
Які відчуття пов’язані з носінням лінгвальних брекетів?
Носіння будь-яких брекетів матиме певний вплив на окремі аспекти вашого життя. Оскільки лінгвальні дужки встановлюють на внутрішню поверхню зубного ряду, то звикання до лінгвальних брекетів вимагає трохи більше часу, ніж до звичайних. Можуть бути певні проблеми зі застряганням їжі чи язика у дужці, однак більшість пацієнтів повністю призвичаюються до брекетів за кілька днів. Пацієнти з лінгвальними брекетами можуть їсти будь-яку їжу, однак варто уникати певних видів продуктів, наприклад, жуйки чи липких цукерок. Також важливо уникати твердої їжі, газованих напоїв; в деяких випадках надмірне споживання фруктових соків може пошкодити ваші лінгвальні брекети. Зазвичай, ортодонт рекомендує регулярно відвідувати гігієніста, оскільки їжа може потрапити за лінгвальну дужку. Лінгвальні брекети можуть вплинути на мовлення, і в деяких пацієнтів з’являється невеличкий дефект (невимовляння шиплячих звуків) або проблеми з вимовою деяких слів, однак, зазвичай, це – тимчасові явища.
Скільки потрібно носити брекети?
Більшість пацієнтів носять брекети від 1 до3 років – аж до досягнення позитивного результату.
Яких результатів можна чекати від носіння брекетів?
Лінгвальні брекети допомагають вирівняти зубний ряд, здійснюючи легкий і тривалий тиск у той же спосіб, що і традиційні дужки. Після носіння ви побачите помітну косметичну різницю у вигляді ваших зубів, і будь-які проблеми з прогалинами між зубами, надмірною скупченістю чи неправильним прикусом будуть вирішені.
Чи можу я звернутися до будь-якого ортодонта, щоб встановити лінгвальні брекети?
Не всі ортодонти є підготованими до встановлення лінгвальних брекетів, тому переконайтеся, що обраний вами ортодонт має спеціальну лінгвальну ортодонтичну підготовку (lingual orthodontic training). Ортодонт д-р Ярмолюк підготовлений та сертифікований для роботи з обома системами лінгвальних брекетів: Incognito Hidden Braces (Germany) та Harmony Lingual Braces (France).
Яка вартість лінгвальних брекетів?
Лінгвальні брекети, здебільшого, коштують більше, ніж звичайні. Це пов’язано з тим, що брекети виготовляються для кожного пацієнта індивідуально з використанням комп’ютерного проектування (CAD), автоматизованого виробництва (CAM), і скручування дужок відбувається за допомогою робототехніки. Крім того, тільки кілька ортодонтів можуть встановлювати лінгвальні брекети; ортодонти повинні пройти спеціальне навчання, щоб стати сертифікованими фахівцями.
Чи є інші альтернативи звичайним металевим брекетам?
Інші альтернативи звичайним дужкам є: керамічні брекети та терапія Invisalign.

Ярослав Ярмолюк, DDS, MS
Specialist in Orthodontics and Dentofacial Orthopedics
1020 S. Arlington Heights Road
Arlington Heights, IL, 60005
(847) 749-4340
www.orthodonticexprts.com

Ashland Medical Specialist: «Чудовий вигляд та добре самопочуття вам гарантовані»

Мода на пошту. Чому зростає кількість закордонних посилок до України

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers