rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Наша Історія \ Голодомор \ Вшануймо пам’ять жертв Голодомору
Світовий Конґрес Українців (СКУ) закликає все міжнародне співтовариство – гідно відзначити 24 листопада 2012 р. сумну – 79-ту – річницю Голодомору 1932-33 рр. та цим самим віддати належну шану невинним жертвам геноциду українського народу.
Незважаючи на намагання тоталітарного радянського режиму дезінформувати світ та вбити в людській пам’яті жахливі спогади, сьогодні правда про Голодомор стала надбанням світової громадськості. Беззаперечні докази, зроблені на основі архівних документів і досліджень учених, та спогади очевидців стали підставою для визнання Голодомору геноцидом українського народу 16-ма державами світу та для вшанування пам’яті жертв Голодомору такими високими міжнародними інституціями, як Організація Об’єднаних Націй, Європейський Парламент, ЮНЕСКО і ОБСЄ.
Продовжуючи свою багаторічну працю у донесенні світові правди про Голодомор, СКУ закликає всіх українців – ще раз осмислити ці жахливі сторінки нашої історії та й далі вести просвітницьку діяльність на цю тему, а також – наполегливо працювати над визнанням Голодомору геноцидом українського народу якнайбільшою кількістю країн світу та над включенням цієї теми до навчальних програм.
У суботу, 24 листопада 2012 р., у День пам’яті жертв Голодомору, СКУ закликає всі українські церкви і громадські організації:
– провести скорботні панахиди, мітинги та інші заходи, залучивши до участі як широку українську спільноту, так і представників владних структур, неурядових організацій і місцевих мешканців та все міжнародне співтовариство:
– вшанувати пам’ять жертв Голодомору хвилиною мовчання о 19:32 за місцевим часом;
– запалити в помешканнях свічки пам’яті;
– взяти участь у місцевих відзначеннях та пам’ятних службах.
Вічна пам’ять жертвам Голодомору-геноциду українського народу.
Україна пам’ятає – світ визнає!
СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ об’єднує у своєму складі українські організації з 33 країн та підтримує зв’язки з українцями ще 14 країн. Заснований у 1967 р. як неприбуткова організація, у 2003 р. СКУ був визнаний як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом – Економічною та соціальною радою Організації Об’єднаних Націй.

Голодомор 1932-1933 років

Ігнорування президентом України Голодомору

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers